Criollo raw kakao - Theobroma kakao - 1kg mleté

AR87664

Složení: Criollo raw kakao - Theobroma cacao - 1kg mleté
Klasifikace: Zdravá výživa

↓ Více informací ↓

na skladě

900 Kč

Více informací

Složení: Criollo raw kakao - Theobroma cacao - 1kg mleté
Klasifikace: Zdravá výživa

Raw kakaový prášek Criollo Bio / Raw kakaový prášek

SALDAC surový kakaový prášek pochází z Peru. Tam se shromažďuje a mele na prášek při nízké teplotě, díky čemuž si zachovává své cenné nutriční hodnoty.

RAW / RAW COCOA znamená, že semena byla rozemleta při teplotě nepřesahující 40 stupňů. Díky tomu si kakao zachovává vlastnosti suroviny.
boby použité k výrobě tohoto kakaa jsou vysoce kvalitní regionální odrůdy zvané Criollo. Ze španělštiny criollo znamená místního původu. Tato semena jsou bohatá na kakaové máslo, a proto mají intenzivní, hlubokou vůni a nemají hořkou chuť. Jsou velmi vzácní – tvoří pouze 3 % světové produkce kakaa. Používají se k výrobě luxusních čokoládových výrobků. Jsou také mnohem dražší.

Největším producentem kakaa Criollo je Venezuela. Odhaduje se, že z posledních čistých exemplářů stromů Criollo zůstalo jen několik. Surová semena Criollo mají mírně načervenalou barvu, jsou bez hořkosti a jejich chuť je kombinací karamelu, ořechů, vanilky a tabáku.

Ve snaze poskytovat produkty nejvyšší kvality klade čokoládovna SALDAC zvláštní důraz na výrobní podmínky a řídí se hodnotami FAIR TRADE.

Proč se vyplatí pravidelně konzumovat surové kakao?
Raw kakao – akce:

rychle zvedne náladu!
podporuje správné fungování nervového systému,
chrání mozek a zabraňuje poškození neuronů,
má příznivý účinek na kardiovaskulární systém a pomáhá udržovat normální hladinu cholesterolu,
podporuje metabolismus glukózy.
Stojí za to dodat, že lacao je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů hořčíku. 1 polévková lžíce kakaového prášku (10 g) poskytuje asi 60 mg hořčíku, což je až 20 % denní potřeby tohoto prvku dospělého člověka.
Zajímavé je, že kakao má vyšší antioxidační kapacitu než černý a zelený čaj, stejně jako červené víno!

složení

Surový 100% organický kakaový prášek Criollo. Nejvyšší kvalita!

Kakao není alkalizováno.

Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku:

Energetická hodnota 450 kcal/100 g
Sacharidy 46,6 g
– včetně cukrů 2 g
Tuky 17,8 g
– z toho nasycené mastné kyseliny 10,9 g
Bílkoviny 25,8 g
Železo 18,2 mg
Hořčík 587,7 mg
Vápník 153,7 mg
Fosfor 929,6 mg


JAK POUŽÍVAT

Kakaový prášek lze použít k výrobě sladkostí a pečiva, ale abyste co nejlépe využili jeho zdraví prospěšných vlastností, vyplatí se připravit si kakaový nápoj na bázi vody nebo mléka bez přidaného cukru a případně se lžičkou nerafinovaného kokosového oleje.

skladování

Výrobek by měl být skladován na suchém místě a chráněn před světlem.

Informácie k bylinám

Pro více informací o použití v tradiční přírodní medicíně Vás musíme odkázat na herbáře nebo externí zdroje na Internetu nebo v literatuře. Před použitím se poraďte s herbalistou. Podle aktuálně platného nařízení Evropské komise č.1924/2006 není možné u produktů uvádět žádná nepovolená zdravotní nebo výživová tvrzení, které nebyly schváleny Evropskou komisí nebo Evropským úřadem pro bezpečnost potravin. Zdravotní tvrzení znamená výrok, který naznačuje nebo vyvolává dojem, že se jedná o léčebné účinky na lidský organismus. Tento produkt je uveden na trh v ČR jako rostlinný výtažek a surovina k dalšímu zpracování. Nemá schválené diagnostické ani léčivé účinky a nejedná se o lék. Ukládejte mimo dosah dětí. Uchovejte v chladu, suchu a temnu. Minimální trvanlivost je vyznačena na obalu.

14 dalších produktů ve stejné kategorii: