AR87664
Složení: Criollo raw kakao - Theobroma cacao - 1kg mleté
Klasifikace: Zdravá výživa
na skladě
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Složení: Criollo raw kakao - Theobroma cacao - 1kg mleté
Klasifikace: Zdravá výživa
Raw kakaový prášek Criollo Bio / Raw kakaový prášek
SALDAC surový kakaový prášek pochází z Peru. Tam se shromažďuje a mele na prášek při nízké teplotě, díky čemuž si zachovává své cenné nutriční hodnoty.
RAW / RAW COCOA znamená, že semena byla rozemleta při teplotě nepřesahující 40 stupňů. Díky tomu si kakao zachovává vlastnosti suroviny.
boby použité k výrobě tohoto kakaa jsou vysoce kvalitní regionální odrůdy zvané Criollo. Ze španělštiny criollo znamená místního původu. Tato semena jsou bohatá na kakaové máslo, a proto mají intenzivní, hlubokou vůni a nemají hořkou chuť. Jsou velmi vzácní – tvoří pouze 3 % světové produkce kakaa. Používají se k výrobě luxusních čokoládových výrobků. Jsou také mnohem dražší.
Největším producentem kakaa Criollo je Venezuela. Odhaduje se, že z posledních čistých exemplářů stromů Criollo zůstalo jen několik. Surová semena Criollo mají mírně načervenalou barvu, jsou bez hořkosti a jejich chuť je kombinací karamelu, ořechů, vanilky a tabáku.
Ve snaze poskytovat produkty nejvyšší kvality klade čokoládovna SALDAC zvláštní důraz na výrobní podmínky a řídí se hodnotami FAIR TRADE.
Proč se vyplatí pravidelně konzumovat surové kakao?
Raw kakao – akce:
rychle zvedne náladu!
podporuje správné fungování nervového systému,
chrání mozek a zabraňuje poškození neuronů,
má příznivý účinek na kardiovaskulární systém a pomáhá udržovat normální hladinu cholesterolu,
podporuje metabolismus glukózy.
Stojí za to dodat, že lacao je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů hořčíku. 1 polévková lžíce kakaového prášku (10 g) poskytuje asi 60 mg hořčíku, což je až 20 % denní potřeby tohoto prvku dospělého člověka.
Zajímavé je, že kakao má vyšší antioxidační kapacitu než černý a zelený čaj, stejně jako červené víno!
složení
Surový 100% organický kakaový prášek Criollo. Nejvyšší kvalita!
Kakao není alkalizováno.
Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku:
Energetická hodnota 450 kcal/100 g
Sacharidy 46,6 g
– včetně cukrů 2 g
Tuky 17,8 g
– z toho nasycené mastné kyseliny 10,9 g
Bílkoviny 25,8 g
Železo 18,2 mg
Hořčík 587,7 mg
Vápník 153,7 mg
Fosfor 929,6 mg
JAK POUŽÍVAT
Kakaový prášek lze použít k výrobě sladkostí a pečiva, ale abyste co nejlépe využili jeho zdraví prospěšných vlastností, vyplatí se připravit si kakaový nápoj na bázi vody nebo mléka bez přidaného cukru a případně se lžičkou nerafinovaného kokosového oleje.
skladování
Výrobek by měl být skladován na suchém místě a chráněn před světlem.