AR77000
Složení: List škumpy - Cotinus coggygria - 250g nasekaných
Klasifikace: Byliny
Tento produkt již není na skladě
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Složení: List škumpy - Cotinus coggygria - 250g nasekaných
Klasifikace: Byliny
Cotinus coggygria se používá v lidovém léčitelství po celém světě. Při používání byl rozšířen především v jižní Evropě, na Kavkaze a v jižní Asii. Léčitelé tradičně používali listy jako léčivou surovinu. V první řadě se používal navenek. Jeho vlastnosti byly antiseptické, protizánětlivé, antibakteriální. Listy měly zejména pomáhat při krvácení a hojení ran, proto byly nepostradatelnou rostlinou při nebezpečných expedicích, kde bylo tělo vystaveno ranám.
V tradiční čínské medicíně byla škumpa považována za rostlinu, která odvádí z těla přebytečnou vlhkost a teplo, a proto se používala při horečce. Rostlina by také měla zvýšit cirkulaci žluči, čímž chrání játra před škodlivými látkami a posiluje imunitu. Na Kavkaze, byl také používán při poruchách trávení a jako ochranné opatření proti mnoha infekcím. Na Balkáně se používal k barvení a zlepšení chuti rakije - domácího silného nápoje.
Vlastnosti podporující zdraví
Dnešní výzkum na potkanech potvrdil pozitivní vliv na hojení ran. Podporuje a urychluje proces obnovy pokožky do normálního stavu. Je to dáno tím, že v éterických olejích obsahuje třísloviny, flavonoidy a terpeny. Má svíravé, protirudné a antiseptické vlastnosti. Je třeba poznamenat, že přispívá ke zlepšení ochrany pokožky před bakteriemi, plísněmi a viry, které ji napadají. Flavonoly, které obsahuje, podporují boj proti zánětům.
Má velmi silný antioxidační účinek. To znamená, že chrání buňky před volnými radikály, které jsou zodpovědné za proces karcinogeneze a poškození DNA. Chrání před oxidačním stresem. Na druhou stranu kyselina gallová, která je v něm obsažena, má širokou aktivitu související s neutralizací toxinů a podporou boje proti negativním procesům v těle.
APLIKACE
Zlepšuje fungování pokožky s různými nemocemi
Podporuje hojení ran
Antiseptické, adstringentní a ničící bakterie a plísně
Podporuje hojení popálenin, dekubitů, vředů
V kosmetice používané k barvení černého
SLOŽENÍ
100% Cotinus coggygria. Surovina nejvyšší kvality.
JAK POUŽÍVAT:
Pouze pro vnější použití!
Odvar
2 polévkové lžíce sušených listů namočených v alkoholu mírně zředěném vodou. Odložte na 5 minut. Zalijte 2 šálky vody a vařte 30 minut. Kmen. Po vychladnutí přidejte trochu citronové šťávy. Můžete si také vyrobit wrapy.
Wine
Přibližně 100 gramů sušených listů namočených v alkoholu mírně zředěném vodou. Odložte na 5 minut. Poté zalijte červeným vínem, osušte, vařte a nechte měsíc stát. Vhodné pro praní a zábaly (nepoužívejte více než 50 ml).
SAFETY
Nejsou k dispozici žádné informace o vedlejších účincích při vnějším použití. Je třeba sledovat možnou alergickou reakci.
Vlastnosti rostliny:
Původně byl nalezen v jihovýchodní Evropě a jihozápadní Asii. Je to keř dorůstající až 5 metrů do výšky. Jeho dřevo má žlutou barvu a používá se jako barvicí materiál. Jeho listy jsou vejčité a v závislosti na druhu mají barvu od červené po fialovou nebo žlutou. Zelenožluté květy jsou velmi malé. Často se pěstuje jako okrasná rostlina.
200 Kč
566 Kč
242 Kč
432 Kč
372 Kč
333 Kč
226 Kč
305 Kč
290 Kč
299 Kč
228 Kč
224 Kč
529 Kč
314 Kč
193 Kč
192 Kč
170 Kč
169 Kč
221 Kč
376 Kč
169 Kč
195 Kč
330 Kč
277 Kč
218 Kč
218 Kč
208 Kč
242 Kč
249 Kč
251 Kč
199 Kč
291 Kč
206 Kč
325 Kč
273 Kč
262 Kč
398 Kč
318 Kč
315 Kč