AR72457
Složení: Kyselina mléčná 80% - Kyselina mléčná - 100g
Klasifikace: Sloučeniny přírodního původu
na skladě
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Složení: Kyselina mléčná 80% - Kyselina mléčná - 100g
Klasifikace: Sloučeniny přírodního původu
Kyselina mléčná je přírodní prebiotikum a živina pro pokožku, problematickou pokožku a vlasy. Vykazuje exfoliační, protivráskové a hydratační vlastnosti. Stimuluje růst silných vlasů. Má pozitivní vliv na funkci střev. Přirozeně se vyskytuje v kyselém mléce, jogurtu, brusinkách a siláži. Vyrábí se biotechnologickým procesem, tedy fermentací cukru mléčnými bakteriemi. Jeho symbolem v potravinářském průmyslu je E270.
Kyselina mléčná má dvě optické formy: L a D, z nichž pouze forma L je biologicky aktivní. L-forma kyseliny mléčné je přítomna v pokožce a vlasech ve formě NMF - přirozeného hydratačního faktoru, který zadržuje vodu v pokožce, činí ji měkkou a pružnou.
Kyselina mléčná v kosmetice působí dvěma způsoby, v závislosti na ředění. Koncentrace 1-10% se používají pro zvlhčovací účely, koncentrace 30-50% - pro exfoliační účely. Kromě toho s každým ředěním vykazuje kyselina mléčná řadu pozitivních účinků uvedených v sekci vlastnosti.
VLASTNOSTI
Zjemňuje a vyhlazuje pokožku.
Reguluje obnovu kožních buněk odstraněním nepotřebných keratinizovaných buněk.
Zlepšuje texturu a barvu pokožky.
Zvyšuje účinnost kosmetiky - pokožka umytá kyselinou mléčnou lépe absorbuje aktivní složky obsažené v krémech.
Stimuluje produkci ceramidů (lipidové sloučeniny přítomné v rohové vrstvě), které utěsňují lipidovou bariéru epidermis.
Snižuje ztrátu vody z kůže snížením TEWL - transepidermální ztráta vody.
Stimuluje produkci kolagenu v dermis, což ji činí pevnější a pružnější.
Zvyšuje hladinu glykosaminoglykanů - sloučenin, které absorbují vodu a zajišťují správnou hydrataci pokožky do nejhlubších vrstev.
Redukuje jemné povrchové vrásky a zlepšuje pevnost pokožky.
Snižuje zabarvení a menší jizvy po akné.
Uvolňuje póry kůže a má antibakteriální vlastnosti.
Zabraňuje tvorbě zánětlivých ložisek, tedy všech druhů pupínků a černých teček.
Zklidňuje léze akné.
Konzervuje jídlo a reguluje jeho pH.
APP
Zevně:
péče a hydratace suché, zrohovatělé a šupinaté pokožky
péče o suché a poškozené vlasy
k redukci akné, vrásek, pupínků, zánětlivých změn, jizev
jako přísada do peelingů
Potraviny:
jako přírodní prebiotikum
jako přírodní konzervant potravin
jako regulátor pH, tj. okyselující činidlo
SLOŽENÍ
80% roztok kyseliny L-mléčné. Produkt nejvyšší kvality! Vhodné ke konzumaci.
JAK POUŽÍVAT
80% kyselina mléčná by měla být před použitím řádně naředěna, nejlépe v destilované (demineralizované) vodě, kterou lze zakoupit na jakékoli čerpací stanici.
Roztoky s koncentrací 1-10% jsou vhodné pro použití jako denní pleťové tonikum s hydratačními vlastnostmi. Mohou být přidány do mycích prostředků, šamponů a krémů.
Roztoky s koncentrací 30-50% vykazují silné exfoliační vlastnosti a používají se k peelingům.
Jak vyrobit 100 ml roztoku kyseliny mléčné se správnou koncentrací?
1% = 1 ml kyseliny mléčné a 99 ml vody
2% = 2 ml kyseliny mléčné a 98 ml vody
5% = 5 ml kyseliny mléčné a 95 ml vody
10% = 10 ml kyseliny mléčné a 90 ml vody
30% = 30 ml kyseliny mléčné a 70 ml vody
40% = 40 ml kyseliny mléčné a 60 ml vody
50% = 50 ml kyseliny mléčné mléko a 50 ml vody
Kyselina mléčná je rozpuštěna ve vodě, alkoholu a propylenglykolu.
Kyselina mléčná je také vynikající okyselující složkou v potravinách: polévky, omáčky, dezerty, nakládané okurky, saláty, želé, hlavní jídla z ryb, ovocné a zeleninové konzervy, chladicí nápoje a čaj (místo citronu) a pro okyselení mléka a smetany doma. Pokud se zředí vodou v poměru 1:4 (jeden díl kyseliny na 4 díly vody), odpovídá to okyselení 10% octem.
457 Kč
233 Kč
365 Kč
260 Kč
428 Kč
283 Kč
194 Kč
782 Kč
274 Kč
332 Kč
190 Kč
233 Kč
177 Kč
362 Kč
183 Kč
237 Kč
591 Kč
175 Kč
242 Kč
594 Kč
233 Kč
325 Kč
209 Kč
402 Kč
890 Kč
177 Kč
345 Kč
190 Kč
370 Kč
175 Kč
345 Kč
263 Kč
717 Kč
2 027 Kč
171 Kč
312 Kč
200 Kč
339 Kč
177 Kč
317 Kč