AR72457
Složení: Kyselina mléčná 80% - Kyselina mléčná - 100g
Klasifikace: Sloučeniny přírodního původu
na skladě
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Složení: Kyselina mléčná 80% - Kyselina mléčná - 100g
Klasifikace: Sloučeniny přírodního původu
Kyselina mléčná je přírodní prebiotikum a živina pro pokožku, problematickou pokožku a vlasy. Vykazuje exfoliační, protivráskové a hydratační vlastnosti. Stimuluje růst silných vlasů. Má pozitivní vliv na funkci střev. Přirozeně se vyskytuje v kyselém mléce, jogurtu, brusinkách a siláži. Vyrábí se biotechnologickým procesem, tedy fermentací cukru mléčnými bakteriemi. Jeho symbolem v potravinářském průmyslu je E270.
Kyselina mléčná má dvě optické formy: L a D, z nichž pouze forma L je biologicky aktivní. L-forma kyseliny mléčné je přítomna v pokožce a vlasech ve formě NMF - přirozeného hydratačního faktoru, který zadržuje vodu v pokožce, činí ji měkkou a pružnou.
Kyselina mléčná v kosmetice působí dvěma způsoby, v závislosti na ředění. Koncentrace 1-10% se používají pro zvlhčovací účely, koncentrace 30-50% - pro exfoliační účely. Kromě toho s každým ředěním vykazuje kyselina mléčná řadu pozitivních účinků uvedených v sekci vlastnosti.
VLASTNOSTI
Zjemňuje a vyhlazuje pokožku.
Reguluje obnovu kožních buněk odstraněním nepotřebných keratinizovaných buněk.
Zlepšuje texturu a barvu pokožky.
Zvyšuje účinnost kosmetiky - pokožka umytá kyselinou mléčnou lépe absorbuje aktivní složky obsažené v krémech.
Stimuluje produkci ceramidů (lipidové sloučeniny přítomné v rohové vrstvě), které utěsňují lipidovou bariéru epidermis.
Snižuje ztrátu vody z kůže snížením TEWL - transepidermální ztráta vody.
Stimuluje produkci kolagenu v dermis, což ji činí pevnější a pružnější.
Zvyšuje hladinu glykosaminoglykanů - sloučenin, které absorbují vodu a zajišťují správnou hydrataci pokožky do nejhlubších vrstev.
Redukuje jemné povrchové vrásky a zlepšuje pevnost pokožky.
Snižuje zabarvení a menší jizvy po akné.
Uvolňuje póry kůže a má antibakteriální vlastnosti.
Zabraňuje tvorbě zánětlivých ložisek, tedy všech druhů pupínků a černých teček.
Zklidňuje léze akné.
Konzervuje jídlo a reguluje jeho pH.
APP
Zevně:
péče a hydratace suché, zrohovatělé a šupinaté pokožky
péče o suché a poškozené vlasy
k redukci akné, vrásek, pupínků, zánětlivých změn, jizev
jako přísada do peelingů
Potraviny:
jako přírodní prebiotikum
jako přírodní konzervant potravin
jako regulátor pH, tj. okyselující činidlo
SLOŽENÍ
80% roztok kyseliny L-mléčné. Produkt nejvyšší kvality! Vhodné ke konzumaci.
JAK POUŽÍVAT
80% kyselina mléčná by měla být před použitím řádně naředěna, nejlépe v destilované (demineralizované) vodě, kterou lze zakoupit na jakékoli čerpací stanici.
Roztoky s koncentrací 1-10% jsou vhodné pro použití jako denní pleťové tonikum s hydratačními vlastnostmi. Mohou být přidány do mycích prostředků, šamponů a krémů.
Roztoky s koncentrací 30-50% vykazují silné exfoliační vlastnosti a používají se k peelingům.
Jak vyrobit 100 ml roztoku kyseliny mléčné se správnou koncentrací?
1% = 1 ml kyseliny mléčné a 99 ml vody
2% = 2 ml kyseliny mléčné a 98 ml vody
5% = 5 ml kyseliny mléčné a 95 ml vody
10% = 10 ml kyseliny mléčné a 90 ml vody
30% = 30 ml kyseliny mléčné a 70 ml vody
40% = 40 ml kyseliny mléčné a 60 ml vody
50% = 50 ml kyseliny mléčné mléko a 50 ml vody
Kyselina mléčná je rozpuštěna ve vodě, alkoholu a propylenglykolu.
Kyselina mléčná je také vynikající okyselující složkou v potravinách: polévky, omáčky, dezerty, nakládané okurky, saláty, želé, hlavní jídla z ryb, ovocné a zeleninové konzervy, chladicí nápoje a čaj (místo citronu) a pro okyselení mléka a smetany doma. Pokud se zředí vodou v poměru 1:4 (jeden díl kyseliny na 4 díly vody), odpovídá to okyselení 10% octem.