Kyselina jablečná - Acidum malicum - 250g

AR79156

Složení: Kyselina jablečná - Acidum malicum - 250g
Klasifikace: Sloučeniny přírodního původu

↓ Více informací ↓

na skladě (>5 ks)

245 Kč

Více informací

Složení: Kyselina jablečná - Acidum malicum - 250g
Klasifikace: Sloučeniny přírodního původu

Kyselina jablečná je přirozený metabolit, který se účastní cyklu trikarboxylové kyseliny

(Krebsův cyklus), má změkčující a uvolňující účinek na vlasy a pokožku, působí jako regulátor
kyselosti v potravinářském průmyslu, zvyšuje antioxidační vlastnosti.

Vlastnosti podporující zdraví

Zabraňuje zhnědnutí ovoce
Zvyšuje antioxidační vlastnosti
V kyselém prostředí inhibuje růst mnoha bakterií a plísní, například při pH 3,98 je inhibitorem S. aureus S. staphylococcus (Nunheimer a Fabian 1940).
Přidává se do léků (sirupy, perorální suspenze, pastilky) a potravinářských výrobků (džemy, želé, nápoje, zmrzlina, džusy, konzervy, ochucené čaje v granulích a prášcích, bonbóny)
Po perorálním podání stimuluje vylučování slin a střevní šťávy; zvyšuje střevní motilitu, zvyšuje diurézu
V dávce 2-3 g má projímavý účinek. Zabraňuje střevní atonii
Malé dávky 0,5-1 g 1-2krát denně jsou prebiotické, což stimuluje rozvoj acidofilních saprofytických bakterií. Kyselina jablečná snižuje růst patogenních bakterií a patogenních plísní
Tonikum a krémy obsahující 3 až 5% kyseliny jablečné mají také jasnější účinek na pokožku
Vlasové mléko (v 1% roztoku) má změkčující a zesvětlující účinek na vlasy a působí proti výskytu nežádoucích bakterií a plísní na pokožce hlavy.

aplikace

Koncentrované roztoky kyseliny jablečné lze použít k exfoliaci a vyhlazení pokožky
1% roztok lze použít k oplachu genitálií v případě zánětu a infekcí
3-5% roztok lze použít k vyplachování úst při kandidóze, bolestivých vředech a eroziích, stejně jako zánětu a slabosti dásní.
Roztoky 10-15% kyseliny jablečné (koupel nohou) změkčují zesílenou kůži paty a nehtů a pomáhají léčit mykózy
Tonika, gely, krémy, pleťové vody obsahující 3-5% kyseliny jablečné, které se používají k mytí pokožky, zabraňují vzniku patogenní mikroflóry na kůži, inhibují nadměrné procesy keratinizace epidermis a vlasových folikulů. Zastavují procesy tvorby černých teček
Kyselinu jablečnou doporučuji pro okyselení rostlinných produktů, např. Sirupy, džusy, některé maceráty. Působí na ně stabilizací a tvorbou komplexů s alkaloidy a bioelementy, díky čemuž jsou lépe vstřebávány
V potravinářském a farmaceutickém průmyslu působí kyselina jablečná (DL-) jako E 296 jako regulátor kyselosti.

Kyselina jablečná, kyselina hydroxybucinová = kyselina hydroxyjantarová (kyselina jablečná, německy Apfelsäure, francouzsky: Acide malique) patří mezi karboxylovou (dikarboxylovou) kyselinu a zároveň mezi hydroxykyselinu. Je to ovocná kyselina. Kumulativní vzorec C4H6O5. Dobře se rozpouští ve vodě (132 g / 100 ml vody) a etanolu. 1% roztok kyseliny jablečné má pH 2,35. Je krystalický nebo zrnitý, bílý nebo krémový.

Množství 0,362 až 0,408 kg kyseliny jablečné odpovídá 0,453 kg kyseliny citronové a 0,272 až 0,317 kg kyseliny fumarové. Komplexy (cheláty) vápník, měď, hořčík, mangan, zinek a další. Snáze se vstřebává do těla.

Informácie k bylinám

Pro více informací o použití v tradiční přírodní medicíně Vás musíme odkázat na herbáře nebo externí zdroje na Internetu nebo v literatuře. Před použitím se poraďte s herbalistou. Podle aktuálně platného nařízení Evropské komise č.1924/2006 není možné u produktů uvádět žádná nepovolená zdravotní nebo výživová tvrzení, které nebyly schváleny Evropskou komisí nebo Evropským úřadem pro bezpečnost potravin. Zdravotní tvrzení znamená výrok, který naznačuje nebo vyvolává dojem, že se jedná o léčebné účinky na lidský organismus. Tento produkt je uveden na trh v ČR jako rostlinný výtažek a surovina k dalšímu zpracování. Nemá schválené diagnostické ani léčivé účinky a nejedná se o lék. Ukládejte mimo dosah dětí. Uchovejte v chladu, suchu a temnu. Minimální trvanlivost je vyznačena na obalu.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

30 dalších produktů ve stejné kategorii: